سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر فریب خورده را سرزنش نتوان کرد . [نهج البلاغه]
دل نوشته
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» خطبه غدیر از منظر اهل سنت در جمع دانشجویان دانشگاه امیر کبیر 2

گر چه اینان خطبه را شاید حدود یک یا یک و نیم صفحه نوشته اند و در کتب شیعیان خیلی بیشتر از این ثبت شده؛ و این گلایه ما است نسبت به تاریخ نویسان که اگر خطبه غدیر، خطبه است؟ چرا به یک سطر یا کمتر از یک سطر إکتفا کرده اند؟ و اگر حدیث است، چرا آن را خطبه نامیده اند؟ چون فرق خطبه با حدیث این است که حدیث معمولا یک، دو یا سه سطر می باشد، ولی خطبه که سخنرانی می باشد طولانی است. مورخین أهل سنت می گویند رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) رفت بالای منبر و خطبه قرائی خواند و از حلال و حرام و از وقایع قبل از قیامت خبر داد و بعد می آید می گوید:

قال رسول الله (صلی الله علیه و سلم): من کنت مولاه فعلی مولاه.

حتی ذیل آن را نیاورده اند که می گوید:

أللهم وال من والاه و عاد من عاداه.

موقع نقل، می گویند خطبه، ولی در ثبت، یک سطر یا دو سطر بیشتر نیاورده اند.

آقای طبرانی در معجم کبیر، ج3‌، ص180 و جناب حلبی در سیره حبی، ج3، ص336 تقریبا یکنواخت این خطبه را نقل می کنند و در این خطبه، یک دنیا نکته و معارف نهفته است و به اندازه آسمان ها،‌ این خطبه پیام دارد. من فقط یکی دو محور این خطبه را خدمت عزیزان عرض کنم.

اولین نکته ای که نبی مکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در این خطبه بیان می کند، می فرماید:

نبأنی اللطیف الخبیر، أنه لم یعمر نبی ألا نصف عمر الذی یلیه من قبله و إنی لأظن أنی یوشک أن أدعی فأجیب.

هان مردم! خدای عالم به من خبر داده که روزهای پایانی عمر من سپری می شود و در آخرین لحظات عمر هستم.

یعنی می خواهد بگوید که مردم، این سخنان من، سخنان اساسی است؛ معمولا بزرگان و شخصیت های برجسته، در اواخر عمرشان، اساسی ترین وصیتشان را که مربوط به امت و ملت خویش و فرزندان خویش است، تصریح می کنند.

می گوید:

از طرف خدای عالم پیک مرگ خواهد آمد و در آینده ای بسیار نزدیک، من به پیک حق، لبیک خواهم گفت؛ این نشان می دهد که مردم، صحبت های من صحبت های اساسی است؛ صحبت هائی است که دیگر نسخ بردار و توجیه پذیر نیست؛ این سخنان من، دیگر قابل تغییر و تحول نیست.

بعد بلا فاصله می گوید:

ألست أولی بکم من أنفسکم، قالوا بلی!

آیا من از خود شما بر خود شما، اولی و سزاوارتر نیستم. می گویند بله

و سوره أحزاب، آیه6 هم می گوید:

النبی أولی بالمؤمنین من أنفسهم و أزواجه أمهاتهم.

جالب این است که آقای طبری در تفسیرش، ج20، ص130 و جناب آلوسی که روحیه سلفی و وهابی دارد، در تفسیرش، ج3، ص450 به این آیه که می رسند، می گویند معنای آیه این است که:

نبی مکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در تمام تصمیم گیری ها، حق اولویت بر خود مردم دارد؛ اگر مردم تصمیمی و اراده ای بگیرند و رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) تصمیمی دیگر، همه مردم موظفند اراده خویش را کنار بگذارند و اراده نبی مکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را جامه عمل بپوشانند.

بالاترین مقامی که قرآن برای رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) داده، اینجاست؛ یعنی همانگونه که مردم برای خودشان و اموالشان و خانواده شان، هرگونه سلطه و سلطنت و اختیاری دارند، اختیار و سلطه رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بر مؤمن و اموالش و سایر امورش از خودش اولی تر و نافذتر است و حق تقدم دارد بر اراده مؤمنین بر خودشان، و ولایتی بالاتر از این، تصور نیست.

نبی مکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از اینکه ولایت و امامت امیرالمؤمنین (علیه السلام) را به مردم معرفی کند، می گوید:

ألست أولی بکم من أنفسکم

سوره مائده، آیه6

یعنی آی مردم! ‌همان ولایت اولویت و تامه ای که خدای عالم برای من نسبت به شما قرار داده،‌ همان را من می خواهم برای علی (علیه السلام) بر شما قرار بدهم.

پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از تمام آیات قرآن، فقط این آیه را انتخاب کرد؛ همان ولایت تامه ای که خداوند عالم برای او برگزیده است و بلا فاصله می گوید:

من کنت مولاه فعلی مولاه.

این کلمه مولا، در حقیقت برگرفته از همان آیه است. یعنی هر کس را که من بر او از خودش سزاوارتر هستم و مولای او هستم، اینک علی (علیه السلام) بعد از من مولای اوست و سزوارتر است از او به خودش و همین جایگاه من را دارد برای او.

بعد جالب این است که نبی مکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید:

فلیبلغ الشاهد الغائب.

مردم! این سخنانی که امروز از من شنیدید، موظفید به آنان که حضور ندارند، برسانید؛ یا به تعبیری، حاضرین به گوش غائبین برسانند.

و این را بر حاضرین تکلیف می کند که به غائبین این مطلب را برسانند؛ خیلی عجیب است؛ در کمتر جائی می بینیم که این تعبیر بکار رفته باشد؛ یعنی شما و نسل های آینده موظفید سخنان مرا به تمام نسل ها، در تمام عصرها برسانید.

امروز هم برای بنده و شما، اولین تکلیفی که از ناحیه غدیر متوجه می شود، رساندن پیام غدیر به گوش دیگران است و پاسخ دادن به تهاجم هائی که در حوزه غدیر، متوجه فرهنگ شیعه می شود. متأسفانه در این ده سال أخیر، هجمه ای که بر فرهنگ و پیام غدیر شده،‌ به کمتر موضوعی از موضوعات اسلامی و شیعی، وارده شده است. حتی همین روزهای آخر حج عمره سال گذشته، جزوات و بروشورهای متعدد در عربستان سعودی چاپ کردند تا بتوانند غدیر را زیر سؤال ببرند؛ جوان هایمان را نسبت به غدیر بدبین کنند و عقیده شیعیان را نسبت به غدیر سست کنند. لذا إن شاء الله اگر بعدها فرصت شد که در خدمت شما عزیزان باشم،‌ این هجمه گسترده ای که امروز متوجه جهان تشیع است و اینها از تمام ظرفیت ها،‌ علیه شیعه استفاده می کنند، همه را مفصل بیان می کنم. جدیدترین آماری که بنده دارم در رابطه با هجمه وهابیت نسبت به شیعه که خود حضرت آیت الله سبحانی هم در یکی از کتاب هایشان که حدود چند ماه قبل چاپ کرد، این آمار را داده اند، حدود 40 هزار سایت اینترنتی وهابیت، شبانه روزی علیه شیعه فعالیت می کند.

برخی از کتاب های ضد شیعه را در برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، با تیراژ 8 میلیونی چاپ و منتشر کرده اند. نمی دانم آیا آمار کل نشریات کشور یا کشورهای شیعه، در سال به 8 میلیون می رسد؟ اینها فقط یک کتاب را با این تیراژ چاپ کردند.

بنده سال گذشته در این روزها در مکه بودم. روز بعد از عید قربان بود و از طرف مأمورین عربستان سعودی می آمدند به سمت خیمه های ایرانی و مجله و روزنامه های فارسی توزیع می کردند. بنده یکی را گرفتم و دیدم که وزیر اعلام آنها یا به تعبیری وزیر ارشاد آنها، یک مصاحبه ای کرده و گفته، ما در عرض این یک ماه (ایام حج)، ده میلیون جزوه و سی دی و کاست به زبان های مختلف در اختیار حجاج بیت الله الحرام قرار دادیم. من تعدادی از این سی دی و جزوات را با خودم آورده ام و اگر خواسته باشید نشان می دهم؛ 90% اینها، مطالب علیه شیعه است؛ مطالبی است در افتراء و تهمت و بهتان به شیعه؛ حتی تا اینجا آمده اند که شیعیان نه تنها با ما أهل سنت مخالف هستند، بلکه با حضرت جبرئیل عداوت دارند. شیعیان معتقدند که حضرت جبرئیل باید وحی را به علی (علیه السلام) می آورد، خیانت کرد و به رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) برد؛ این نشان دهنده نهایت رذل و وقاحت اینهاست.

من یادم نمی رود، حدود دو سال قبل بعد از نماز صبح، روبروی حجر اسماعیل در خانه خدا نشسته بودیم، که حدود 12 نفر از علمای وهابی دور ما را گرفته بودند و با هم بحث می کردیم. سؤالاتی کردند و ما هم جواب می دادیم؛ هر سؤالی کردند،‌ جواب دادیم؛ بعد یکی از اینها برگشت گفت که شما بعد از نماز سه مرتبه حضرت جبرئیل را لعن می کنید و می گوئید:

خان الأمین، خان الأمین، خان الأمین

بنده برگشتم دیدم تعدادی از دوستان ایرانی نشسته اند در کنار ما، گفتم آقایان تشریف بیاورید جلوتر، آنها آمدند؛ گفتم شما بعد از نماز چه می گوئید، گفتند می گوئیم:

الله اکبر، الله اکبر، الله اکبر.

اینها را به عربی ترجمه کردم برای آن علماء عرب؛ بعد دیدم حدود 7 یا 8 خانم ایرانی از کنار ما رد می شوند، گفتم ببخشید خواهران،‌ همانجا بایستید و به ما بگویئد وقتی شما نماز می خوانید، دستهایتان را بلند می کنید، چه می گوئید؟ گفتند می گوئیم:

الله اکبر، الله اکبر، الله اکبر.

بعد رو کردم به این علماء عرب و گفتم شما خجالت نمی کشید؟ حیا نمی کنید؟ اینجا حداقل ده ها هزار ایرانی هست، کنار ایرانی ها بنشین و ببین بعد از نماز چه می گویند؟

شخصیت ها و اساتید برجسته دانشگاه هایشان این را در کتاب هایشان می آورند. کتاب اصول مذهب الشیعه برای دکتر غفاری از اساتید شاخص دانشگاه های ریاض و مدینه است و کتابی نوشته برای دکترا در سه جلد، که الآن کتاب درسی دانشگاه است و در سه سال این کتاب را به عنوان مبانی علمی و اعتقادی وهابیت تدریس می کنند، این مسئله را در این کتاب آورده است؛ می گوید شیعیان بعد از نماز به حضرت جبرئیل نفرین می کنند و از او تبری می جویند.

وقتی دشمن حرف برای زدن و سخن برای گفتن ندارد و خیلی خودش را عاجزتر از آن می بیند که بیاید در مناظره و مباحث علمی وارد بشود، اگر کتابی هم بنویسد، این چنین می نویسد. و این نمونه ای بود که عرض کردم. شما اگر به کتاب های احسان الهی ظهیر، دکتر علی سالوس از اساتید دانشگاه قطر و عبدالرحمن دمشقیه از اساتید برجسته ریاض و عبدالله بن جبرین که از مفتیان شماره دو عربستان است مراجعه کنید، مملو از این خرافات و افتراءات و دروغ هاست. همین عبدالله بن جبرین که از مفتیان شماره دو عربستان است،‌ اگر به سایتش که عربی است، مراجعه کنید این جملات را می بینید؛ می گوید من به 4 دلیل ثابت می کنم که شیعه کفر است. جالب این است که می گوید، شیعیان ما أهل سنت را نجس می دانند و اگر با ما مصافحه کنند، سریع می روند دستشان را آب می کشند. ما هم می گوئیم تو که راست می گوئی، بر پدر دروغگو لعنت. حداقل شما با همین مولوی هائی که از ایران هر ساله به حج می آیند، چه عمره و چه تمتع،‌ از آنها بپرسید و ببینید واقعا این شکلی است که شما می گوئید؟ این حاجیانی که از ایران می آیند به مکه، مگر نه این است که از این گوشتی که شما ذبح می کنید، استفاده می کنند؛ از همین غذاهائی که شما می پزید، ملت ایران استفاده می کنند؛ و با شماها انس دارند و پشت سر شما نماز می خوانند. در ایران یا در قطیف و أحصای خود عربستان، چقدر شیعه هستند که با خانم های سنی ازدواج کرده اند و بعکس. بنده خودم با این مولوی های أهل سنت ارتباط دارم و بعضا به اینجا می آیند و خودم به منزلشان می روم و با برخی رفت و آمد خانوداگی دارم. این نحوه برخورد کردن ها، نشان گر این است که اینها در برابر دلیل و برهان و حقانیت شیعه، عاجر مانده اند؛ لذا می آیند یک سری مطالب دروغ و تهمت و خرافه به جوان های خودشان می گویند تا بتوانند احساساتشان را علیه شیعه تحریک کنند.

پاسخ به سؤالات دانشجویان

سؤال اول:

آیا ائمه اطهار (علیهم السلام) پس از گذراندن آزمایشات و امتحانات مختلف، به مقام امامت نائل شده اند یا نه؟ مثل حضرت ابراهیم.

جواب:

شاید آنان امتحاناتی را قبل از این عالم، در عالم ذر داده باشند و قطعا آقا امیرالمؤمنین (علیه السلام) که به یک مقام والا رسیده است، این مقام، بدون سعی و تلاش ایشان نبوده است<**ادامه مطلب...**>.

وَ أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى.

سوره نجم، آیه39

این یک قانون کلی و سنت لا یتغیر الهی است و اگر حضرت عیسی (علیه السلام) با خدای عالم سخن می گوید:

قَالَ إِنِّی عَبْدُ اللَّهِ آَتَانِیَ الْکِتَابَ و َجَعَلَنِی نَبِیًّا

سوره مریم، آیه30

و اعلان رسالت خویش را می کند، قطعا خدای عالم می داند که او با گذراندن مراحل امتحانات، از تمام مراحل، موفق و سربلند بیرون آمده است.

سؤال دوم:

فرق امامت و ولایت چیست؟

جواب:

امامت، جایگزین نبوت، بلکه مرحله بالایی از نبوت است. برخی انبیاء ما، هم نبی بودند، هم رسول بودند، هم امام بودند و تشکیل حکومت دادند. حضرت ابراهیم اول به مقام نبوت، رسالت، خلیلیت، و بعد از گذراندن این مراحل:

و َإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ، قَالَ إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا.

سوره بقره، آیه124

به مقام امامت می رسد. امامت ویژگی هائی دارد؛ یکی از آنها تبیین احکام الهی است. دوم، پاسداری از ره آوردهای این دین است که نگذارد بعضی از مغرضان، این دین را به انحراف بکشانند. سوم، وساطت فیض میان خالق و مخلوق. چهارم،‌ اجرای عدالت و جلوگیری از استبداد با تأسیس و تشکیل حکومت. اما ولایت، یعنی آن روحیه اولی بنفسی را داشتن طبق آیه قرآن:

النَّبِیُّ أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ

سوره أحزاب، آیه6

وقتی ولی می آید در هنگام جنگ می گوید که نظر من این است که شما باید بروید به جبهه، بر نظر آنها مقدم است؛ این را می گویند ولایت. البته ولایت دو مرحله دارد: ولایت تشریعی و ولایت تکوینی. ائمه (علیه السلام) هم ولایت در تکوین را داشتند و هم ولایت در تشریع؛ و این ولایت در تشریع منافات با خاتمیت ندارد. معنای ولایت تشریعی یعنی آن مسئولیت تبیین احکام را داشتن:

و َأَنْزَلْنَا إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ

سوره نحل، آیه44

ما قرآن را به تو نازل کردیم، (که همان قانون اساسی اسلام است) و تبیین این قانون به عهده توست.

خداوند در قرآن فرموده است:

أقیموا الصلاة

در هیچ جای قرآن نیامده که نماز صبح دو رکعت است؛ نماز ظهر چهار رکعت است؛ نماز رکوع دارد و سجده دارد؛ اینها را نبی مکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) باید طبق آیه، برای مردم تبیین کند؛ این می شود ولایت تشریعی. در روایات تفویض داریم که:

إن الله أدب نبیه، فأحسن تأدیبه؛ ثم فوض إلیه أمر دینه.

خدای عالم پیامبرش را تربیت کرد به بهترین تربیت ها؛ سپس (بعد از آن که به کمال رسیدند) امر دین را به او واگذار کرد.

کافی،‌ج1، ص266

خداوند نمازها را دو رکعت دو رکعت واجب کرده بود،‌ رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد چهار رکعت کرد؛ رکعت سوم و چهارم را رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) افزود بر آن. دو رکعت اول، ما أوجب الله است و دو رکعت آخر، ما أوجب الرسول است. در سفر، آنچه که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بر ما واجب کرده، ساقط می شود غیر از نماز مغرب و آن هم إجلالا لفاطمة (سلام الله علیه) است؛ و آنچه که خدا واجب کرده، در سفر، از ما ساقط نمی شود.

ادامه دارد



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سید جعفر یوسفی ( پنج شنبه 87/4/27 :: ساعت 10:0 صبح )

»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

غدیر نقطه ای برای نمایش ولایت
رئیس جمهور روحانی
آخر الزمان و عقلانیت انسان ها
شعری از محمدعلی بهمنی
اس ام اس های عاشورایی
دوراهی
عوامل بصیرت زا از کلام رهبر
امتیازات ویژه خداوند برای روزه داران خوش اخلاق
روزه را به بهانه گرما ترک نکنیم !!
می دانید چرا کسی سطل آشغال آتش نمی زند!
همسرداری آیه الله بهجت
ولی عصر در کلام آیه الله بهجت
ماجرای نماز شب آیت الله بهاءالدینی
وصیه های ایت الله قاضی به شاگردانشان
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 25
>> بازدید دیروز: 705
>> مجموع بازدیدها: 704894
» درباره من

دل نوشته
سید جعفر یوسفی
سلام دوستان عزیز، از اینکه به کلبه کوچک ما هم سر می زنید ممنونم. سید جعفر یوسفی هستم درسال1363 در خطه مقدس مشهد به دنیاآمدم و هم اکنون طلبه حوزه علمیه قم می باشم . کارم تحصیل علم است و به این افتخار می کنم . به فکر این بودم که وبلاگی را راه اندازی کنم و در حد وسع خود ،مطالبی را در آن گردآوری نمایم و اکنون بحمد الله به این خواسته دست یافتم. امیدوارم این کار را ادامه دهم و سختی های کار مرا از ادامه دادن این روند منصرف نگرداند.

» پیوندهای روزانه

اخبار روز [81]
[آرشیو(1)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
قرآن شناسی[9] . ولایت فقیه[7] . آیت الله مصباح[7] . حجاب[5] . قرآن[5] . قاعده[4] . مقبوله عمر بن حنظله[4] . وجود ذهنی[4] . شبهات[4] . اوصاف قرآن[4] . ایران[4] . حضرت زهرا[4] . دین[4] . زیبایی حجاب[4] . آیت الله مصباح یزدی[4] . امام خمینی[4] . انقلاب اسلامی[4] . امامزادگان[3] . امام رضا ع[3] . برنامه[3] . سبک زندگی[3] . خدا[3] . خلاصه قرآن شناسی[3] . تقوا[3] . انسان[3] . عبودیت[3] . سبک زندگی معنوی امام رضا ع[3] . شعائر الهی[3] . وحی[3] . هدف خلقت[3] . قاعده الواحد[3] . فقه[3] . عناوین قرآن[2] . فلسفه[2] . عبادت[2] . مزایا[2] . معشوق[2] . منزلت عقل[2] . نقش نماز[2] . هندسه معرفت دینی[2] . معدومات[2] . معرفت دینی[2] . کتاب[2] . هدف[2] . عاشق[2] . عشق به خدا[2] . عفاف[2] . عفت[2] . سبک زندگی معنوی[2] . سید صدرالدین دشتکی[2] . صدق[2] . عقلانیت[2] . غرب[2] . حقوق[2] . دستاوردها[2] . دشتکی[2] . اشکالات[2] . اعجاز قرآن[2] . آیت الله بهجت[2] . آیت الله جوادی[2] . آیت الله جوادی آملی[2] . استقراء[2] . استقرای تام . استقرای ناقص . اسعد العجم . اسلام ناب . اشتراوس . آیت الله ریشهری . آیت الله قاضی- موعظه- عمل- دستورالعمل- شاگرد . آیت الله قرهی . آیت الله لاریجانی . 4 عمل پر محتوا . iran . qoran . آثار . آخرالزمان . آرامش . آرامش جامعه . آزدای . آشغال- هاشمی- آیت الله- ازدحام- حادثه- ده نمکی- حرف حساب . آیت الله . آیت الله آملی لاریجانی . آیت الله بهاء الدینی- نماز شب- شهید صیاد شیرازی- آیت الله صدیقی . آیه 146 اعراف . آیه 21 . آیه 39 یونس . اباالحسن . ابناء فارس . اتمام حجت . اثبات اعجاز قرآن . احیای معنویت . ادراک عقلی . ادله . ادله قاعده . ارزش انسان . ارسطو . اس ام اس . اس ام اس های عاشورایی . آیت الله بهجت- امام عصر عج- آیت الله جوادی- مردم قم . انتخابات . انقلاب اسلامی ایران . انقلاب عرفانی . اهل الفارس . اهل بیت . اوصاف . الاسلام . الحکومة . النظام . الواحد . امام باقر . امام رضا علیه السلام . امام علی علیه السلام . برنامه عبادی . برهان . بصیرت-رهبری-بصیرت زا-شبهه ها-عمار . بلاغ . بمب گذاری . بندگی . بیابان زدایی . پاشیدن بذر . پاکدامنی . پست مدرنیسم . پیام امام خمینی . پیام رهبری . پیام، زندگی . پیامدهای معرفتی . پیامک . پیامک دهه فجر . تب . تب بر . تحدی . تربیت . تعظیم . تقسیم بندی محتوایی . دعای نور . دفاع مقدس . دلالت . دلنوشته . دلیل عقلی . دهه فجر . دیدگاه ها . دستاوردهای راهبردی . خشنودی خدا . سبک زندگی امام رضا . زیبایی زن . دین- تحیر- رفع تحیر- دو راهی- جاده- زندگی- دنیا- آخرت . دین داری . رئیس جمهور روحانی، روحانی، رئیس جمهور، سفر، نیویورک، آمریکا، ره . راز اعجاز قرآن . راز عربی بودن . رَجُلٌ مِن أهلِ قُم . رهبری . روایة النبی ص . روزه- گرما- ثواب . روزه-اخلاق نیکو . ریشه ها . رکن . زن . زندگی . زیبایی . حقوق شهروندی . حقیقت نماز . حکم ایجابی . حکومت . حکومت اسلامی . حکومت مهدی ع . حکیم . خارق العاده . خاطرات . خبرگان . خلاصه مقاله . درس اخلاق . درس نامه . حضرت زهرا س . حفظ نظام . حق . حق الیقین . حق شهروندی . توصیه . توصیه های قرآنی . تولیدات داخلی . جامعه . جهاد کشاورزی . چشم انداز . چشم به راه . بالغه . بحران فکری . حجاب به زن زیبایی می دهد . حجاب زن . حجاب و آزادی . حجت الاسلام دکتر رضوانی . حدیث کساء . غربشناسی . غصب حق . فارابی . فاطمه . فاطمیه . فراتر از زمان . فرج . فرقان . عقلانیت، آخرالزمان، مسئولین، تهمت، اقتصاد، تولید داخلی، دشمن . عقول کامله . علامه مصباح یزدی . علم . علوم انسانی . علی . عناوین . قرآنی . قلمرو دین . قواعد فقهیه . لاریجانی . مازندران . مباحث بنیادی . مبارک . مبنا . مبنای قاعده . مبین . مثانی . محافظ . محافظت . محبت . محبت، محبت الهی، علامه طباطبایی، عشق . محرم . مد . مد حجاب . مدرنیته . مردم قم . صدق قاعده . شریعت . شان عقل . عقل . عاشورا . عشق . شعر . شعر عاشورایی . شناور . شهید چمران . شهید صفار هرندی . شهید مطهری . شهید نیک نژاد . شوهرداری . شکم . صادر اول . صحف . سپاه . ستایش آمیز . سخنان رهبری . سعد و نحس بودن ایام . سلام . سلامت جسم . سلامت روح . سلمان . سلوک . سهرو حسن . سوره عمران . سیاست گذاری . کعبه . معرفت شناسی . ویژگی ها . ویژگی های دنیا . ویژگی های نماز . یوسف . ههدف . واژگان . وجدان بشری . وجوب حفظ نظام . وقار . ولایت . نقل . نماز . نماز کلید گشایش . نکته . هستی شناسی . همسرداری- رسول خدا ص- رفتار نیک با همسر- زن- امیرالمومنین ع . هندسه . منطق . مهیمن . موشک . میرزا مهدی آشتیانی . نزول تدریجی . نزول قرآن . نسبی گرایی . نظرات آیت الله مصباح . نظرات علامه طباطبایی . مفاتیح الجنان . مفهوم . مقام معظم رهبری . مقبوله . مقبوله عمر به حنظله . من حاز ملک . منابع طبیعی . منافقین . منرلت عقل . مشرق زمین . قاعده فقهیه . قاعده من حاز ملک . قانون جزایی . قانون مدنی . فلسفه اسلامی . فلسفه سیاسی اسلامی .
» آرشیو مطالب
فروردین 1386
اردیبهشت 1387
خرداد ماه 1387
تیر ماه 1387
مرداد ماه 1387
شهریور ماه 1387
مهرماه 1387
آبان ماه 1387
آذر ماه 1387
بهمن ماه1387
فروردین 1388
خرداد 1388
تیر ماه 1388
فروردین 90
فروردین 92
خرداد 92

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
شین مثل شعور
لحظه های آبی( سروده های فضل ا... قاسمی)
پاسدار و عاشق ولایت
قل هوالله احد
نظرمن
جاده های مه آلود
قیدار شهر جد پیامبراسلام
بوستــــــان ادب و عرفــان قـــــــرآن
سجاده ای پر از یاس
مــــــــــــــبـــــــلِّــــــــــــغ اســــــــلـــام
...عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست
اسپایکا
لیلی و مجنون
جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی
رقص خون
****شهرستان بجنورد****
مشاور

قرآن
دینی
سلام دوستان عزیزم به وبلاگ جبهه بیداری اسلامی خوش آمدید
بصیرت مطهر
عشق مشعلدار
►▌ رنگارنگ ▌ ◄
.: شهر عشق :.
هواداران بیرجندی دکتر قالیباف
تراوشات یک ذهن زیبا
نقدونظر
بوی سیب BOUYE SIB
بادصبا
دوستدار علمدار
ابـــــــــــرار
شــــــهدای روستای مـــکـــی کوهسرخ
خدایا،عاقلی مودبم فرما
مرام و معرفت
(بنفشه ی صحرا)
پرستوی مهاجر
:: امـــید وصـــل ::
علمدار بصیر
اواز قطره
تعمیرات تخصصی پرینترهای لیزری رنگی ومشکی وفکس وشارژکارتریج درمحل
مهاجر
موعود
خوزستان مظهر شجاعت وفداکاری ملت ایران است
به یاد تنهاترین سردار-امام حسن مجتبی علیه السلام
طوبای محبت
اخلاق ، روان شناسی ، عقاید
گنجگاه
روان شناسی * 心理学 * psychology
مهربونی
دل نوشته های یک دیلامی
---پــــــلاک عاشــــقی مـــــــن---
منتظران مهدی(عج)
http://saman1348.blogfa.com/
*(حرفهای نگفته)*
پایگاه شهیددکترچمران-چریان
گل گشت
عدالت جویان نسل بیدار
صل الله علی الباکین علی الحسین
شریعت پاینده
قرارمون تو آسمون
صدای مردم نی ریز
فریضه برتر
قوطی عطار
فاو.سرزمین رهایی
Chamran University Accounting Association
مقاله های تربیتی
جهت یاب!
زازران
انتخابات 92 و انتخاب گزینه اصلح
رهسپاریم با ولایت تا شهادت
اللهم اجعلنا من انصاره و اعوانه
سجاده ای پر از یاس
یوسف فاطمه
مجاورِ آقا
پیامبر اعظم
آسمان آبی
جمهوریت
طب مذهبی دکتر رحمت سخنی
آریایی
علوم قرآنی
خاکیان ناسپاس
تنها امید
دعا و نیایش (بر محمد و آل محمد صلوات)
عاشق
حزب اللهی مدرنیته
درد و دل های یک خبرنگار
ترنم باران بهاران ( نظرآباد )
دکتر خسرو پناه
بنیاد حکمت اسلامی صدرا
دکتر عصام العماد
موسسه تحقیقاتی اسراء
پایگاه علمی فرهنگی تجلی اعظم
معنای زندگی
جوادقدرتی..خوش آمدید..javadghodrati..بفرماییدچایی..نظریادت نره..
وفا
شب مهتابی
دل نوشته های من
همه چی
ابن یاسین

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان















» طراح قالب